Yoga groepslessen

Bij De Vleugelboom kan je de volgende groepslessen volgen:

Hatha Yoga

Bewustwording door beweging. Hatha yoga neemt het lichaam als ‘ingang’ om tot bewustzijnsontwikkeling te komen.

Yoga helpt je om in het NU te leven en het leven te omarmen zoals het zich aandient.

Yoga is voor iedereen en je hoeft er niet lenig voor te zijn.
We hebben allemaal onze eigen unieke beperkingen en doen daarom de oefeningen ook allemaal op onze eigen unieke wijze. Er is bij de yogalessen geen goede of foute manier, maar alleen jóuw manier. Bewustwording en het respecteren van jouw eigen mogelijkheden staan centraal.

De belang­rijkste aspecten in de hatha yoga zijn de lichaams­oefeningen en houdingen (asana’s), de adem (pranayama), de chakra’s (centra van bewustzijnsenergie) en meditatie.

Ik geef les volgens de Kashmir-yogatraditie. Dit is een zeer oude yoga traditie. Lees hier meer over de Kashmir-yoga traditie.

Stoelyoga

Stoelyoga is een wat rustigere vorm van hatha yoga en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Tijdens de stoelyoga lessen staat bewustwording en het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele (tijdelijke) beperkingen

De yogahoudingen doe je liggend, zittend, staand en ondersteund door de stoel. Fijne oefeningen die je gemakkelijk thuis/op het werk kunt doen. Bij de eindontspanning lig je comfortabel op de grond.

Program Image Program Image
Program Image Program Image Program Image

Hatha Yoga en Stoelyoga

‘Ha’ betekent ‘zon ‘en ‘Tha’ betekent ‘maan’, ofwel de mannelijke zon energie en de vrouwelijke maan energie. Hatha yoga is gericht op het in balans brengen van deze energieën.

De yogalessen die ik aanbied zijn voor iedereen geschikt, dus ook voor jou! Wil je weten of yoga iets voor je is? Kom het zelf ervaren tijdens een gratis proefles!

De lessen worden gegeven op:

Leslocatie: Yoga praktijk de Zon in Krommenie

Vraag een gratis proefles aan

Naam:(Vereist)

Wat anderen zeggen

Sandra de Bruin
Sandra de Bruin
Lees verder
Met heel veel plezier volg ik al jaren de yogalessen bij Patricia. Elke week is er weer een verrassende nieuwe les met veel inzichten en fijne oefeningen. Het gaat bij de lessen niet om de prestatie, maar om bewust met je lichaam om te gaan. Het is heerlijk om na een drukke werkweek even in het hier en nu te zijn op de yogamat en meegenomen te worden naar complete in- en ontspanning! Haar fijne stem, oefeningen en heerlijke humor maakt dat ik geen vrijdag oversla! Dank je wel Patricia!
Vivian Steen
Vivian Steen
Lees verder
Ik geniet al heel lang van yoga, nu al een aantal jaar met veel plezier bij Patricia. Het is voor mij een rust punt in de week, ik kan er echt naar uitkijken. Wat het thema van de les ook is het sluit voor mij heel vaak aan bij datgene waar ik op dat moment mee deal. Door de duidelijke aanwijzingen van Patricia kom je in de juiste houding voor jou op dat moment. Ik heb ook veel baat bij de lessen die online staan en de ingesproken ontspanningsoefeningen. Voor nu kijk ik erg uit naar de zomer yoga, vooral als we naar buiten kunnen. Ik hoop dat ik nog lang kan blijven genieten van de lessen van Patricia!!!
Laura Nooij
Laura Nooij
Lees verder
Ik volg al 10 jaar lessen bij Patricia en zou niet meer zonder kunnen. Met een groot gezin, een drukke baan en helaas ook verdrietige perioden lukt het mij dankzij haar lessen toch om stress los te laten en meer in het moment te leven. Al die jaren was geen les hetzelfde. Ze kent een indrukwekkende hoeveelheid oefeningen en maakt haar lessen helemaal eigen met een thema en bijpassende muziek. Het gaat er bij haar niet om hoe mooi de oefening eruit ziet of dat je hetzelfde doet als het matje naast je, want " elk lichaam is anders gebouwd". Ze begeleidt iedereen goed om oefeningen aan te passen als je die dag wat minder lenig bent en er wordt lekker gelachen als we toch in de knoop raken:-)
Vorige
Volgende
Je winkelwagen
Shop cart Je hebt nog niets besteld