Workshop in zorginstelling

Bewegen in en met je lichaam

In overleg met de (activiteiten)begeleiders wordt een programma op maat gemaakt. Dit kunnen lessen van een uur zijn op de huiskamers (kleine groepen) of bewegen op muziek in de grote zaal (grotere groepen) etcetera.
Bewegen en ontspannen op muziek is toegankelijk voor alle bewoners (en gasten). Op herkenbare, vrolijke muziek bewegen en meezingen.
Afgestemd op de bewoners en hun behoeften wordt een beweegles verzorgd. De materialen die gebruikt worden zijn uitdagend en kunnen op verschillende manieren ingezet worden. Afhankelijk van de groep worden stimulerende of juist ontspannende activiteiten verzorgd.
Massage en aanraking vormen ook een onderdeel van deze les. Het is een bijzonder mooie vorm van communiceren, ook als communicatie via woorden niet meer mogelijk is. Massage en aanraking worden gegeven met een andere intentie (niet alleen functioneel en zorgtechnisch) en laten de persoon ervaren dat zijn/haar lichaam ook nog fijne sensaties kan ervaren.
Herinneringen worden, met alle zintuigelijke waarnemingen erbij, opgeslagen. Het prikkelen van alle zintuigen, kan helpen om herinneringen op te roepen. Tevens kunnen de minder goed functionerende zintuigen worden ondersteund door de beter werkende zintuigen.
Deze lessen worden al vele jaren verzorgd bij Festina Lente in Assendelft.
Neem contact op voor meer informatie

Naam:

Je winkelwagen
Shop cart Je hebt nog niets besteld