Creatieve workshops

Wil jij met een groepje een creatieve workshop op maat reserveren, volledig aangepast aan jouw wensen? De creatieve workshops zijn voor alle leeftijden, óók voor volwassenen (uiteraard aangepast aan de leeftijd van de deelnemers). Neem contact met me op voor meer informatie. Onderstaand een greep uit de creatieve workshops van de afgelopen jaren:

Een 'vrijheids-veer' van macramé

Een veer is een symbool voor vrijheid en je ruimte innemen; je vleugels uitslaan. Vogels hebben de moed om hun vleugels uit te slaan en ze zijn niet bang om te vallen. De veer is tevens een symbool voor kracht, moed en zelfbewustzijn.

Je gaat zélf een veer (of meerdere veren) maken met macramé garen. Terwijl je het garen knoopt en ‘uitpluist’ tot veer, sta je stil bij datgene waar je  inzicht/kracht/moed bij zou kunnen gebruiken én tegelijkertijd bij datgene waar jij je vrij voelt of juist wat meer vrijheid zou willen ervaren. Wat betekent vrijheid, je ruimte innemen, kracht en moed voor jou?

Deze veren bevestigen we aan een stok, zodat het een mooi persoonlijk
krachtsymbool wordt, die je overal kunt ophangen om je te helpen herinneren aan jouw innerlijke kracht, op momenten dat je het nodig hebt.

Je persoonlijke ‘mooie-momenten-doosje'

Weet je nog wanneer je helemaal slap lag van het lachen? Weet je nog dat je je zó blij voelde dat het je helemaal warm maakte? Weet je nog dat moment waar je helemaal stil van werd?

Dit zijn mooie momenten. Deze momenten zijn als een soort mini vakantie voor je hersenen. Op het moment dat je in zo’n mooie herinnering stapt, voel je dezelfde blijheid, kracht, ontspanning zoals in de herinnering. Deze momenten zijn magisch en helend voor jou.

Je gaat een doosje maken/versieren (bijvoorbeeld d.m.v. découpage of schilderen). Vervolgens schrijf je op rolletjes papier allemaal mooie momenten. Deze rolletjes gaan in het doosje en op het moment dat jij wel een mooi moment kunt gebruiken, pak je een rolletje en stap jij in dát moment, ga je op mini vakantie en voel je je weer snel helemaal opgefrist en ontspannen.

Een talisman van viltwol en edelsteen

Je kiest zelf een edelsteen uit. We verpakken de edelsteen in plukjes gekleurde viltwol. Dat is je buitenkant, zoals je kleren, de kleur van je huid en alle laagjes die staan voor allerlei ervaringen die je hebt opgedaan en die je hebben gebracht tot waar je nu bent. Ín de wol zit de edelsteen verborgen, dat zijn je goede eigenschappen, je kwaliteiten.

Als de bol klaar is snijden we hem open zodat de prachtige binnenkant met alle laagjes zichtbaar wordt, als een bloem die zich opent. Het wordt een talisman, een geluksbrenger die je steeds herinnert aan de goede eigenschappen die in je hart zitten. 

Deze ‘bloem’ van viltwol maakt zichtbaar wat de basis is voor praktijk de Vleugeboom: luisteren, voelen, ervaren en dóen. Laagje voor laagje doorwerken, loslaten, zodat je weer contact kunt maken met je prachtige kern.

Een ‘dankbaarheids-ster/zon-hanger’ maken met kristal

“Niet het geluk maakt ons dankbaar, maar de dankbaarheid maakt ons gelukkig”

We beginnen met een ontspannings- en dankbaarheidsoefening. Wanneer je de ster gaat maken, denk je bij elke straal aan iets waar je dankbaar voor bent en schuif je kralen om de straal die daar voor jou bij passen. Op deze manier creëer je een hele persoonlijke dankbaarheids-ster.

Onder de ster hang je een kristal. Als je deze hanger voor het raam hangt en de zon schijnt door het kristal heen, dan tovert het mooie regenboogkleuren op de muur.

Door de lichtjes en de ster, word je telkens weer herinnerd aan alles waar je dankbaar voor bent.

'Relax hanger-windgong'

Je gebruikt een ijzeren cirkel als basis. Van hieruit ga je jouw creatie maken met aluminiumdraad. Waar wordt je blij van? Waar krijg je een rustig gevoel van? Jij maakt, geheel op jouw eigen wijze, hiervan een creatie in de cirkel.

Aan deze cirkel kun je klankstaafjes hangen, zodat het een windgong wordt. Hang hem op een plaats waar je vaak gehaast langsloopt, zodat hij geluid maakt.

Zó herinnert de hanger je eraan dat je even stil mag blijven staan; een paar keer rustig en bewust in- en uitademen … en dan weer verder met wat je wilt gaan doen.

Een 'dot painting mandala meditatie steen'

Dot painting (schilderen in stippen) is de traditionele schildertechniek van de Aboriginals, die het gebruiken om een verhaal te vertellen.

Een mandala is een “magische” cirkel. Het maken van een mandala helpt je om rustiger te worden. Het kan je helpen om je binnenste ‘ik’ te vinden. Door je persoonlijke ‘verhaal’ op de steen te maken in een cirkel, wordt het een unieke steen, die je telkens weer kan helpen als je het nodig hebt.

Je leert tevens een fijne rustgevende adem-meditatie oefening met de steen, welke je  thuis gemakkelijk kunt toepassen.

Feng Shui raamhanger

Feng Shui is de meer dan 3.000 jaar oude filosofie die leert hoe omgevingsfactoren ons welzijn beïnvloeden en hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve. De kristallen bol symboliseert heelheid, het allesomvattende, eenheid.

Hang deze hanger voor het raam. De kleurschakeringen zijn fascinerend en levendig. De zon vergroot dit effect nog eens extra. Het zonlicht schijnt door de facet geslepen bal en laat de mooiste kleuren zien. De regenboogkleuren dansen dan niet alleen in je kamer, maar ook in je hart.

Na een korte visualisatie ga je je eigen persoonlijke raamhanger maken, versierd naar jouw smaak en met symbolen die voor jou belangrijk zijn.

Een ‘Vleugelboom’ op een steen

De Vleugelboom staat voor: stevige wortels om te aarden, krachtige vleugels om uit te slaan. Je gaat je eigen boom maken van ijzerdraad, kralen, symbolen etc. Dit boompje bevestig je met zijn wortels op een flinke steen.

Al draaiend en scheppend verwerk je je eigen krachten, wensen en dromen in je boom, zodat je hier steeds weer aan herinnerd wordt (ook als je het soms even niet zo voelt).

'Hakuna Matata’-hanger' / dromenvanger

Je kunt een ‘gewone’ dromenvanger maken of de variatie zoals op de afbeelding met een zorgenpoppetje in het web:

Je maakt een dromenvanger met in het web een zelfgemaakt zorgenpopje.
Dromenvanger: je weeft je eigen web en wordt je bewust van je wensen en dromen. Wat zou je graag willen ontwikkelen? Gebruik je fantasie om dit te weven in de dromenvanger. De indianenvolkeren maken en gebruiken deze al héél lang. Het is een gelukssymbool.
Zorgenpoppetje: je draait de wol om de knijper heen en wordt je bewust van datgene waar jij je zorgen om maakt of wat jij als probleem ervaart. Het zorgenpoppetje is ontstaan vanuit de Maya cultuur, zij vertellen:

“Je kunt elke avond voor je gaat slapen, je zorgen vertellen aan het poppetje en als je slaapt neemt het poppetje je zorgen weg.” 

Wij combineren de dromenvanger met het zorgenpoppetje, zodat je zorgeloos kunt gaan slapen en dromen kunt krijgen die je helpen. ‘Hakuna Matata’ betekent: “geen zorgen”

Encaustic – intuïtief schilderen met bijenwas

Encaustic is een schilderkunst die al eeuwenoud is. Door de bijenwas te smelten op het kleine strijkijzer en vervolgens op een speciale kaart aan te brengen, ontstaan de mooiste kleurpatronen en vormen.

Na een ontspanningsoefening ga je intuïtief werken met de was en het strijkijzer. Je kunt vooraf een intentie/vraag op laten komen en gaat dan aan de gang. Wanneer je creatie klaar is, benoem (of schrijf) je wat je ziet, voelt en welke inzichten je krijgt.
Je kunt vooraf niet bedenken hoe het er uit gaat zien. Het is elke keer een verrassing wat er onder het strijkijzer vandaan komt. Het kan niet mislukken en is altijd goed! Laat je verrassen door jezelf!

Je kunt meerdere kaarten maken en kiezen uit diverse formaten (A5, A6, A4).

Vraag meer informatie aan

Naam:(Vereist)
Ik ben geinteresseerd in de onderstaande creatieve workshop. Neem met mijn contact hierover op.

Je winkelwagen
Shop cart Je hebt nog niets besteld