Tieneryoga

Bij tieneryoga maakt de speelsheid uit de kinderyoga plaats voor het uitdagen en verkennen van grenzen. Iedere tiener beleeft wel eens een stressvolle situatie. Een moeilijke toets, een presentatie, ruzie met ouders of vrienden. Op dit soort momenten is het fijn om jezelf te ontspannen of te ontladen.

Tieneryoga kan een rustpunt zijn in je drukke agenda. Een plek waar jij je kunt ontladen en ontspannen … Een plek waar even helemaal niets hoeft … even contact maken met jezelf.

Op deze leeftijd gebeurd er zo veel met je, zowel geestelijk als lichamelijk. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit. Iedere tiener beleeft wel eens een stressvolle situatie. Een moeilijke toets, prestatiedruk, een presentatie, ruzie met ouders of vrienden. Op dit soort momenten is het fijn om jezelf te ontspannen of te ontladen.  Yoga kan je helpen om lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger te worden, zodat je je beter kunt concentreren en meer zelfvertrouwen krijgt.

Wat doen we tijdens een les?

Tieners die regelmatig yoga beoefenen worden lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger. Tieners kunnen zich beter concentreren voelen zich meer ontspannen, worden minder overgevoelig, minder kwetsbaar en meer positief.

Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, stilzitten (meditatie), mantra’s zingen, ontspannings- en visualisatieoefeningen, helpen je om de drukte van de dag los te kunnen laten zodat je weer “ruimte” krijgt om je beter te concentreren. Het zijn allemaal eenvoudige oefeningen die je gemakkelijk zelf thuis (of bijvoorbeeld onder schooltijd) kunt doen.

We behandelen regelmatig een thema, waar we uitgebreid over praten. Ook doen we veel oefeningen en activiteiten, gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen.

Tijdens de jongeren yogalessen wordt er (naast de vele yoga-oefeningen en de filosofie) gebruik gemaakt van oefeningen uit veel verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld: Kundalini yoga; Mindfulness; Kinesiologie; Braingym; Sociale Vaardigheidstraining; Chi Neng Qi Gong; Hart-Focus; massagespel; zintuigenspel en Lachyoga.

Wanneer?

Zaterdagochtend 12 – 18 jaar
11.30 – 12.30 uur

Schrijf je nu in!

Privéles samen met je kind?

In een privé sessie wordt een programma samengesteld wat afgestemd is op de situatie / ontwikkeling, die jij en je kind op dat moment doormaken. Het is een fijne manier om (weer) in verbinding te komen met je eigen kracht en van daaruit jezelf te verbinden met de ander. 

Wil je meer informatie over privéles? Neem dan contact op.