Hypnose

Hypnose is een natuurlijke, zeer gefocuste gemoedstoestand waarin het onbewuste vrij is om te handelen zonder tussenkomst van het bewuste. Een toestand waarin er een directe toegang bestaat tot het onderbewustzijn.

Hypnose is een natuurlijke, zeer gefocuste gemoedstoestand waarin het onbewuste vrij is om te handelen zonder tussenkomst van het bewuste. Een toestand waarin er een directe toegang bestaat tot het onderbewustzijn.

Je bewuste deel (logica, rede, wilskracht) is slechts ca. 5 % en je onbewuste deel (normen, waarden, overtuigingen, gedragspatronen, emoties, gevoelens) is ca. 95 %. Het onbewuste is dus veel krachtiger. Hoe mooi zou het zijn als je de volle 100 % op één lijn krijgt? Met hypnose werken we met het krachtige onbewuste. Gedrag veranderen met je wilskracht is moeilijk. Je onderbewuste heeft namelijk de leiding en zolang je op dat niveau niets verandert, blijf je doen wat je altijd al deed.

Mensen vinden hypnose soms eng en spannend klinken, zeker als je het eens hebt gezien in een show. Dat is showhypnose (waarbij de gehypnotiseerde persoon willoos is) en totaal iets anders dan wat wij gebruiken in de praktijk.

Wanneer je in hypnose bent, voel je juist rust, controle en zekerheid. Je komt in contact met je diepste verlangens en diepste verborgen schatten. Dáár ligt vaak de sleutel om bepaalde problemen op te lossen: stress, onzekerheden, angsten, pijn enzovoort. Je word je bewust van zaken waar je je eerst nog niet bewust van was. Het is een diepe ontspannen toestand, zowel fysiek als mentaal. Tegelijkertijd kun je alles nog waarnemen (en ben je dus niet ‘weg’ zoals men vaak denkt).

Heb je wel eens een moment dat je naar een film kijkt, een boek leest, dat de tijd stil staat geen besef van tijd, niet bewust van de plek waar je bent helemaal in het verhaal, dat je merkt dat je daar helemaal in meegaat? Dan ben je dus eigenlijk al in een hypnotische staat.
Als je vaak auto rijdt heb je wel eens dat je bij thuiskomst niet alles meer herinnert van de rit. Ook dat is een vorm van hypnose. Hypnose is dus geen slaap. Je bent gewoon bij bewustzijn, hoort alles en bent volledig in controle.

Met hypnotherapie werken we dus in op de dieperliggende lagen. Je komt los van je vaste patronen, die je weliswaar zekerheid bieden, maar ook kunnen blokkeren. Het ombuigen van negatieve gevoelens en gedragingen gaat makkelijker wanneer je in hypnotische trance bent. We kunnen klachten en problemen bij de wortel aanpakken. Een snelle en krachtige manier om tot de kern van je probleem te komen.

Naam:

Je winkelwagen
Shop cart Je hebt nog niets besteld