Over ons

Patricia

Mijn naam is Patricia Stikvoort-Mijnen (1970).

Samen met mijn geliefde, Frans en onze kinderen Karlijn en Dik woon ik in Assendelft.

De Vleugelboom staat voor: stevige wortels om te aarden, krachtige vleugels om uit te slaan.

Mijn levensdoel is: een veilige plek creëren waar mensen van alle leeftijden weer in verbinding kunnen komen met zichzelf / hun innerlijke kracht. Vanuit die kracht, kun je je weg vol vertrouwen vervolgen en omgaan met alles wat er op je pad komt.

Yoga 

Sinds 1990 volg ik yogalessen. Yoga leert me nog bewuster te luisteren naar mijn lichaam en mijn gevoel. Yoga helpt me om ‘uit mijn hoofd’ te komen en om in ontspanning en zachtheid contact te maken met mijzelf en mijn omgeving. Yoga helpt mij om in het NU te leven en het leven te omarmen zoals het zich aandient.

Na de geboorte van Karlijn en Dik vond ik verdieping in de yoga op een speelse manier en leerde ik nóg bewuster en intenser te communiceren en samen te leven met onze kinderen. Samen genieten, ontspannen, bewegen, ervaren en verbinden.
In 2007 ben ik begonnen als yogadocente om deze ervaringen te kunnen delen.

Bewustzijn

Gaandeweg zijn er steeds meer disciplines op mijn pad gekomen: Reiki I, II en III (+Master), Quantum Touch, Meridianenleer, EFT, kinderhypnose, hypnotherapie, familieopstellingen, Sanjeevini, de Grootmoeders, Sjamanisme, Intuïtieve ontwikkeling, Lachyoga, Sri Aurobindo en de stroom van De Moeder. Al het bovengenoemde  heeft mij gevoed, geïnspireerd, helpen groeien en hun eigen plekje gekregen in mijn leven (en breidt zich nog steeds uit).

Creatief

Zijn, voelen, zien en creëren. Van jongs af aan hou ik ervan om mezelf creatief te uiten met diverse materialen. Soms zijn er geen woorden voor om uit te drukken wat je voelt; een creatie spreekt voor zichzelf. Vooral na een meditatie, deze ervaring creatief verwerken is heel bijzonder en verrijkend. Al creërend wordt het onbewuste zichtbaar!

Bewust-Buiten-Zijn

Dagelijks ben ik (samen met onze hond Bodhi) in de natuur te vinden. Welk weer het ook is, ik ben gewoon graag buiten: kijken, luisteren, voelen, Zíjn. Al wandelend nodigt de natuur je als vanzelf uit om los te laten, om verbinding te maken met jezelf en je omgeving; om alleen maar waar te nemen, zonder er een mening over te hebben.  

Vanuit alle bovengenoemde disciplines haal ik datgene wat voor mij goed voelt; wat me voedt; wat als vanzelf deel uitmaakt van mijn leven en me ondersteunt om nog bewuster te kunnen Zijn. Dit deel ik graag met je.

Je bent van harte welkom!
Liefdevolle groet, Patricia

Yoga en massage opleidingen en bijscholingen

Ik heb veel diverse opleidingen en bijscholingen gevolgd (m.b.t. yoga, baby’s, massage, kinderen, tieners, ouder en kind, yogacoaching, chakra yoga, Yin/Yang yoga, Kundalini yoga, yoga-anatomie et cetera) en nog steeds volg ik regelmatig bijscholingen bij diverse opleidingen, voor meer verdieping en inspiratie. Ik ben persoonlijk opgeleid door Harma van Zon (van Yoga de Zon) in de Hatha yoga volgens de Kashmir-yogatraditie. De kinderyogaopleiding heb ik afgerond bij Samsara. Tevens heb ik de all-round yoga teacher (RYT 200 uur Yoga Alliance) opleiding afgerond bij de Jip en Jan academie.

Frans

Mijn naam is Frans Stikvoort (1968). Ik deel mijn leven met mijn grote liefde Patricia en onze dochter Karlijn en zoon Dik.

Varen

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met zeilen en surfen. Het prachtige Wormer- en Jisperveld ken ik op mijn duimpje. Het mooie van zeilen is dat je één bent met de elementen. Je kunt de wind niet sturen, je kunt alleen meebewegen met wat er is op dat moment. Al zeilend kom je op plekken, waar je met een motorboot niet kunt komen.

En dan die stilte …

Ik ben graag in de natuur. Al varend, maar ook wandelend. Het maakt me niet uit waar, als het maar buiten is. Buiten vind ik een natuurlijke ontspanning.

Bewust-Zijn

Later in mijn leven ben ik met andere disciplines in contact gekomen om diezelfde natuurlijke ontspanning bewust terug te vinden. Door middel van Reiki, Quantum Touch, Sjamanisme, Shiatsu, Lachyoga, de Grootmoeders, Sri Aurobindo en de stroom van De Moeder. Al het bovenstaande heeft me geïnspireerd, doen groeien en bewuster gemaakt (en dat blijft zich ontwikkelen).

Schilderen

Van daaruit heb ik me verder mogen ontwikkelen op creatieve wijze, door intuïtief te gaan schilderen. Na een meditatie, deze ervaring verwerken in een schilderij. Wat een verrijking.

Bewust-Buiten-Zijn (varen)

Alle bovengenoemde ervaringen, verrijkingen vat ik nu samen in boottochtjes waarin je kunt ontspannen, opladen, leren zeilen, een dagje in de natuur kunt zijn en bewust het leven kunt leren bekijken vanuit een ander oogpunt of creatief door te schilderen op je gevoel.

Kortom: gewoon Zijn in het moment.

Ik zou het leuk vinden om dit met jou te delen, welke variatie je ook kiest.

Warme groet, Frans