Kinderyoga

Yoga is een ontdekkingsreis waarbij je jezelf leert kennen van alle kanten (de positieve en de negatieve), waardoor je tot een evenwicht kan komen. Je ontdekt én ervaart jezelf, je innerlijke kracht. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen, je zelfbewustzijn, je creativiteit en je eigenwaarde. Je wordt je meer bewust van je emoties, je lichaam en je omgeving. Je komt meer in balans 

Heb jij het ook zo “druk” en “moet” jij ook zoveel? Yoga kan je helpen om je hoofd even lekker leeg te maken; om alle prikkels die elke dag op je af komen een plekje te geven; om rust in je hoofd te krijge. Yoga gaat niet over hoe jij eruit ziet. Yoga gaat over hoe jij je voelt. Lekker in je vel zitten geeft plezier en zelfvertrouwen!

Avontuur

Kinderyoga is een feest, een avontuur waarbij plezier maken voorop staat. Kinderyoga is geen wedstrijd, iedereen mag gewoon zichzelf zijn!

De yoga wordt gecombineerd met spel, want je leert het gemakkelijkst door spelenderwijs dingen te ervaren. Zo gaan we bijvoorbeeld op avontuur op de boerderij; in het oerwoud; naar de zee; naar een tovertuin; naar de indianen; naar je eigen droomplek; vliegen we de ruimte in; dansen we de zonnegroet en bulderen we van het lachen tijdens een lachyoga avontuur.

Wat doen we tijdens een les?

Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, mantra’s zingen, stilzitten (meditatie) en ontspannings- en visualisatie oefeningen, helpen je om de drukte van de dag los te kunnen laten zodat je weer “ruimte” krijgt om je beter te concentreren. Het zijn allemaal eenvoudige oefeningen die je gemakkelijk zelf thuis (of bijvoorbeeld onder schooltijd) kunt doen.

Tijdens de kinderyoga lessen wordt er (naast de vele yoga-oefeningen en de filosofie) gebruik gemaakt van oefeningen uit veel verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld: Kundalini yoga; Mindfulness; Kinesiologie; Braingym; Sociale Vaardigheidstraining; Chi Neng Qi Gong; Hart-Focus; massagespel; zintuigenspel en Lachyoga.

Wanneer?

De lessen worden gegeven op zaterdagochtend:
09.00 – 10.00 uur Kinderyoga 4 – 8 jaar
10.15 – 11.15 uur Kinderyoga 8 – 12 jaar

Schrijf je nu in!

Privéles samen met je kind?

In een privé sessie wordt een programma samengesteld wat afgestemd is op de situatie / ontwikkeling, die jij en je kind op dat moment doormaken. Het is een fijne manier om (weer) in verbinding te komen met je eigen kracht en van daaruit jezelf te verbinden met de ander. 

Wil je meer informatie over privéles? Neem dan contact op.