Je bent
van harte welkom
bij de Vleugelboom

Patricia

Mijn naam is Patricia Stikvoort-Mijnen (geboren in 1970). Samen met mijn geliefde (Frans) en onze kinderen (Karlijn en Dik) woon ik in Assendelft.

Toen ik eens de uitspraak van Sri Ramana Maharshi las: “jouw taak is het om te Zijn en niet om dit of dat te zijn’, raakte deze mij enorm. Ik hoef alleen maar te Zijn! Wat was ik altijd druk bezig geweest met ‘dit’ of ‘dat’ te zijn.

In 2002 ben ik begonnen met de praktijk, in het begin voornamelijk met het geven van Reiki behandelingen. Door de gesprekken met cliënten ontstond er op een natuurlijke wijze coaching. Het stroomde als vanzelf, intuïtief en werd als heel waardevol ervaren: meer rust, innerlijke kracht en vertrouwen.

Het voelt als mijn levensdoel: een veilige plek creëren waar mensen van alle leeftijden weer in verbinding kunnen komen met zichzelf, hun innerlijke kracht. Vanuit hier, kun je Zijn, je weg vol vertrouwen gaan en omgaan met alles wat er op je pad komt.

Hoe mooi is het, als je je gewaar kunt zijn van je hoofd (denk-centrum), je hart (voel-centrum) en je buik (Zijn-centrum). Nóg mooier is de samenwerking die hieruit voortvloeit: hoofd, hart en buik als een krachtige combinatie. Met je beide voeten stevig contact met Moeder Aarde en vol vertrouwen je vleugels uitslaan om je (innerlijke) reis te vervolgen.

Vandaar de praktijknaam ‘De Vleugelboom’: 
stevige wortels om te aarden, krachtige vleugels om uit te slaan.

Yoga

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met yoga. Mijn moeder deed aan yoga en haar favoriete yogaboek (‘Doe zelf yoga’ van Rama Polderman) keek ik graag in (vooral de plaatjes van de houdingen, die ik dan nadeed).

Sinds 1990 volg ik wekelijks yogalessen. Yoga leert me nog bewuster te luisteren naar de fluisteringen van mijn lichaam en naar mijn gevoel. 
Yoga helpt me om ‘uit mijn hoofd’ te komen en om in ontspanning en zachtheid contact te maken met mijzelf en mijn omgeving.
Yoga is een ontdekkingsreis en mijn yogamat is mijn veld van onderzoek en ervaring. Yoga helpt mij om, met datgene wat zich aandient, te Zijn zonder het anders te willen laten zijn. Yoga helpt mij om in het NU te Zijn en het leven te omarmen zoals het zich aandient. 

Na de geboorte van Karlijn en Dik vond ik verdieping in de yoga op een speelse manier en leerde ik nóg bewuster en intenser te communiceren en samen te leven met onze kinderen. Samen genieten, ontspannen, bewegen, ervaren en verbinden. In 2007 ben ik begonnen met lesgeven om deze ervaringen te kunnen delen.

Yoga opleidingen

Corrie Elswijk (de oprichtster van Yoga Castricum) heeft mij persoonlijk opgeleid in de Iyengar Yoga traditie (2004 – 2008). Dit heb ik als heel waardevol, leerzaam en verrijkend ervaren.

Tevens ben ik persoonlijk opgeleid door Harma van Zon in de Hatha yoga volgens de Kashmir-yogatraditie. Yoga de Zon werd in 1974 opgericht door Jo van Orshoven en Harma van Zon en heette destijds: Yoga en Vedanta Ashram. Deze yogawijze voelde voor mij als thuiskomen en op déze manier wilde ik graag lesgeven.

Ik ben dankbaar dat ik door deze twee ‘oude rotten’ in het yoga-vak persoonlijk ben begeleid en hierdoor vol zelfvertrouwen mijn yoga ervaringen mag delen tijdens de yogalessen, die ik verzorg.

Daarnaast heb ik vele opleidingen en bijscholingen gevolgd (m.b.t. yoga, baby’s, massage, kinderen, tieners, ouder en kind, yoga-coaching, chakra yoga, Yin/Yang yoga, Kundalini yoga, yoga-anatomie, Stoelyoga, Lachyoga, Bewegen met ouderen, en nog meer). De kinderyoga-opleiding heb ik afgerond bij Samsara. Tevens heb ik de all-round yoga teacher opleiding afgerond bij de Jip en Jan academie.
Nog steeds volg ik regelmatig bijscholingen en expertise trainingen, voor verdieping, groei en inspiratie.

Bewust-Zijn

Gaandeweg zijn er steeds meer ‘disciplines’ op mijn pad gekomen die mij helpen om bewuster te Zijn: Reiki I, II en III (+Master), Quantum Touch, Intuïtieve ontwikkeling, Meridianenleer, EFT, familieopstellingen, Visualisatie, Creatief Coaching, Kinderhypnose, Hypnotherapie, , Sanjeevini en Access Bars.
Het gedachtengoed van Sri Ramana Maharshi,  Sri Aurobindo, De Moeder, Jean Klein, Rama Polderman, Ad Stemerding, Klaas-Jan van Velzen en vele anderen, zijn voor mij van onschatbare waarde. 

Creatief

Zijn, voelen, zien en creëren. Van jongs af aan hou ik ervan om mezelf creatief te uiten met diverse materialen. Soms zijn er geen woorden voor om uit te drukken wat je voelt; een creatie spreekt voor zichzelf. Vooral na een meditatie, deze ervaring creatief verwerken is heel bijzonder en verrijkend. Al creërend wordt het onbewuste zichtbaar!

De creatieve workshops zijn als vanzelf ontstaan naar aanleiding van de creatieve kinderyogalessen die ik heb ontwikkeld.
De opleiding Creatief coaching heb ik gevolgd bij Marion van der Laarse van het Maanatelier.

Bewust-Buiten-Zijn

In mijn jeugd, speelden we vaak buiten (om de hoek was een prachtig parkje tussen de weilanden). Na een hele dag buiten spelen, bomen klimmen, hutten bouwen van gemaaid lang gras en gewoon lekker niks doen, voelde ik alles in mijn lijf ‘tintelen’.
Dit gevoel kan ik nú nog ervaren als ik in de natuur ben, tijdens yoga en meditaties (eigenlijk altijd wanneer ik de tijd neem om aanwezig te Zijn in dit moment, mijn adem te volgen en weer te landen in het NU).

Dagelijks ben ik in de natuur te vinden. Welk weer het ook is, ik ben gewoon graag buiten: kijken, luisteren, voelen, Zíjn. Al wandelend nodigt de natuur me als vanzelf uit om los te laten, om verbinding te maken met mezelf en de omgeving; om alleen maar waar te nemen, zonder er een mening over te hebben, om mezelf te (laten) verwonderen

Vanuit alle bovengenoemde verdiepingen haal ik datgene wat voor mij goed voelt; wat me inspireert en voedt; wat als vanzelf deel uitmaakt van mijn leven en me ondersteunt om nog bewuster te kunnen Zijn.
Deze combinatie, verrijkt met een vleugje Patricia, deel ik graag met je.

Je bent van harte welkom!
Liefdevolle groet, Patricia

Je winkelwagen
Shop cart Je hebt nog niets besteld