Bewust-Buiten-Zijn: varen

Vaar-ervaringen

De vaar-ervaringen worden gehouden in een open zeilboot (type Barnegat) welke speciaal is ontwikkeld voor het Wormer- en Jisperveld. Met deze boot kun je op plekken komen waar andere boten niet kunnen varen.

Je hebt open en direct contact met de elementen: water, wind. Je voelt je écht opgenomen in de natuur, dichtbij het water, de oevers en haar bewoners. Dit kan op een uitdagende en sportieve manier … nét hoe de wind waait. De beleving is telkens weer uniek en altijd een avontuur.

Frans vaart al meer dan 50 jaar door het Wormer- en Jisperveld en voelt zich hier helemaal thuis. Hij vertelt je graag over de geschiedenis en de natuur van dit unieke natuurgebied.

Tot de mogelijkheden behoren

Belangrijk

Je bent van harte welkom om een unieke ervaring op het water mee te beleven.
Neem contact op voor meer informatie.

Over Frans

Mijn naam is Frans Stikvoort (1968). Ik deel mijn leven met mijn grote liefde Patricia en onze dochter Karlijn en zoon Dik.

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met zeilen en surfen. Het prachtige en unieke Wormer- en Jisperveld ken ik hierdoor op mijn duimpje. Het mooie van zeilen vind ik dat ik me één voel met de elementen. Ik kan de wind niet sturen en kan alleen meebewegen met wat er is op dat moment.

Vanaf het water voelt alles anders. Er ontstaat vanzelf meer ruimte … ruimte om me heen en ruimte in mijn hoofd. Al zeilend kom ik op plekken, waar een motorboot niet kan komen. De beleving is telkens weer een avontuur, waarbij ik alleen maar kan Zijn met wat er is.

En dan die stilte …

Ik ben graag in de natuur. Al varend, maar ook wandelend. Het maakt me niet uit waar, als het maar buiten is. Buiten vind ik een natuurlijke ontspanning.

Bewust-Zijn

Later in mijn leven ben ik met andere disciplines in contact gekomen om diezelfde natuurlijke ontspanning bewust terug te vinden. Door middel van Reiki, Quantum Touch, Access Bars, Intuïtieve ontwikkeling, yoga & meditatie, Sjamanisme, Shiatsu, Lachyoga, de Grootmoeders, Sri Aurobindo en de stroom van De Moeder. Al het bovenstaande heeft me geïnspireerd, doen groeien en bewuster gemaakt (en dat blijft zich ontwikkelen).
Alle bovengenoemde ervaringen, verrijkingen vat ik nu samen in boottochtjes waarin je kunt ontspannen, opladen, leren zeilen, een dagje in de natuur kunt zijn en bewust het leven kunt leren bekijken vanuit een ander oogpunt. Kortom: gewoon Zijn in het moment. Ik zou het leuk vinden om dit met jou te delen, welke variatie je ook kiest.

Ik wil graag meer weten over deze vaartochten

Graag wil ik
Naam:

Je winkelwagen
Shop cart Je hebt nog niets besteld