Bewust-Buiten-Zijn: wandelen

“Er bestaan slechts twee manieren om je leven te leiden.
De ene is alsof niets een wonder is.
De andere is alsof alles een wonder is.”
Albert Einstein

Meebewegen met het ritme van de natuur

De seizoenen en hun ritme hebben een enorme invloed op ons leven.

Elk seizoen heeft zijn eigen kwaliteit en kracht en daar mag je gebruik van maken. Niet alleen de natuur om ons heen verandert met het jaargetij, wijzelf veranderen ook.

In deze tijd is onze verbinding met de natuur niet meer zo vanzelfsprekend (door o.a. social media, druk en stress). Voor ieder mens is het een kunst een eigen levensritme te vinden en niet meegezogen te worden in de turbulente samenleving. Als je met het seizoen meebeweegt, beweeg je in een natuurlijker ritme. 

Bewust wandelen

Het gaat niet om de bestemming, maar om je bewust te zijn van de weg en alles in en om je heen. Wandelen is bewegen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Je zult merken dat je steeds meer gaat opmerken om je heen en in jezelf. 

Al wandelend nodigt de natuur je als vanzelf uit om los te laten, om verbinding te maken met jezelf en je omgeving; om alleen maar waar te nemen, zonder er een mening over te hebben. Bewust wandelen helpt je om (weer) in contact te komen met je lichaam, met de natuur om je heen en om via deze weg meer rust en bewustzijn te ontwikkelen.  

Bewust-buiten-Zijn – het jaar rond

Deze cursus is een combinatie van:

  • bewust-wandelen; 
  • yoga-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen;
  • mindfulness;
  • meditatie. 

We bieden verrassende wandelingen, waarbij je je (weer) kunt verbinden met alles ín en óm je heen (afgestemd op het ritme van het desbetreffende seizoen). 
In een paar woorden samengevat: ont-moeten, bewegen, bewust worden, ervaren, loslaten, verbinden, opladen en bezinnen.

Gedurende het jaar zijn er vier wandelingen op diverse locaties. Ieder seizoen één wandeling, zodat we elk seizoen bewust kunnen ervaren.

De wandelingen duren ca. 2 uur met aansluitend een kopje thee en wat lekkers. De afstanden variëren in kilometers (ca. 1,5 – 4 km) en zijn voor iedereen toegankelijk. De wandelingen worden aangepast aan wat de natuur op dát moment laat zien/voelen en hebben elk een ander thema.

We wandelen op diverse locaties. Het is belangrijk dat je kleding aantrekt waarin je je prettig kunt bewegen en gemakkelijk zittende schoenen. Sommige stukken zullen we misschien blootvoets afleggen, maar dit is uiteraard niet verplicht. 

Waar?

De prachtige locaties zijn in Assendelft, Krommenie, Wormer, Wormerveer en soms in het bos of op het strand. In de week voorafgaand aan de wandeling ontvang je het definitieve adres van de verzamelplaats.

Voor wie?

Voor iedereen! Heb je behoefte aan ontspanning, beweging, bewustwording? Of vind je het gewoon heerlijk om in de natuur te zijn? De wandelingen en de oefeningen zijn geschikt voor iedereen op zijn/haar eigen manier.

Wanneer?

Data 2019/2020:

Zondag in de vroege ochtend. Het starttijdstip varieert (afhankelijk van de zonsopkomst), maar is uiterlijk om 09.00 uur.

Herfst: 13 oktober 2019
Winter:26 januari 2020
Lente: 29 maart 2020
Zomer:28 juni 2020

Kosten:

Cursus: ‘het jaar rond’ 
4 wandelingen: 40,00 euro
Losse wandeling: 12,50 euro

Aanbevolen wordt om de gehele cursus te volgen, omdat deze een opbouwend karakter heeft. Zoals de seizoenen in elkaar overgaan, zo geldt dit ook voor deze wandelingen.

Neem contact met me op, voor meer informatie

Je kunt je ook direct inschrijven voor Bewust-Buiten-Zijn-Wandelen