Babymassage

Babymassage heeft als doel, de overgang van het besloten leven in de baarmoeder naar de grote wijde wereld te helpen maken. 

Aanraken, knuffelen, wiegen en huid-op-huid contact is voor een baby even belangrijk als eten en drinken. Door babymassage communiceer je heel direct met je baby door liefdevolle aanraking. Niet alleen met je stem, maar ook met je handen kun je heel goed (en misschien nog wel beter) uitdrukken wat je wilt zeggen. Door te masseren leer je de lichaamstaal van je baby beter begrijpen. Dit kan je zelfvertrouwen als moeder/vader enorm vergroten.

Babymassage schenkt veel plezier en een diepe ontspanning. Het versterkt de band tussen ouder en kind. 
Babymassage heeft vele positieve effecten voor zowel baby als ouder.

Cursus baby massage 

5  x 1,5 uur les samen met je baby (dagdeel + tijdstip in overleg)

Het belangrijkste van een babymassage is kijken/luisteren naar je kindje en inspelen op de behoefte van je kindje op dat moment. De aloude Ayurvedische Shantala babymassage wordt tijdens deze cursus aangevuld met technieken uit diverse andere stromingen, zodat je kunt inspelen op deze behoefte en je kindje juist datgene kunt bieden wat hij/zij op dat moment het meest nodig heeft. 

Inclusief:

  • persoonlijke aandacht, les in kleine groep;
  • informatieboekje met de gebruikte massagetechnieken;
  • vrij gebruik van massageolie tijdens de les;
  • thee + lekkers.

De lessen zijn gezellig en ongedwongen. De cursus wordt verzorgd voor een door jouw zelf samengesteld groepje. Voor jou/jullie is het een fijn moment om in alle rust contact te maken en ervaringen uit te wisselen. Tevens is er ruimte voor onderwerpen, die te maken hebben met het zo ontspannen mogelijk omgaan met je baby. Hierbij valt te denken aan informatie over til- en draagtechnieken, darmkrampjes, huilen, slaapritueel, lichaamstaal etcetera. Je kunt al deze technieken heel gemakkelijk in je dagelijkse bezigheden samen met je baby betrekken.

Meedoen?

  • Voor wie: voor ouders en baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden
  • Wil je graag, samen met een door jouzelf samengesteld groepje, de cursus volgen? Neem contact met me op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Privé cursus babymassage

Bij een individuele cursus kan er nog meer rekening gehouden worden met het ritme en de behoefte van jou en je baby. Neem contact op voor meer informatie.

Cadeau idee

Geef iemand een cursus babymassage cadeau. Een bijzonder en origineel kraamcadeau! Wij zorgen ervoor dat je een mooie waardebon toegestuurd krijgt.